Louise Plyhm Ståhl
Yoga World
Okategoriserade

Håll dig i form i sommar!

– Håll dig i form i sommar! Känns det peppande eller stressande..? Mitt tips är att försöka koppla bort alla krav på träning och istället försöka göra det roligt och skönt att träna! Sommaren blir lätt lördag hela veckan med grillning och rosé, i alla fall hemma hos mig. Min ambition är alltid att försöka behålla formen över sommaren. Jag försöker springa, promenera och yoga mycket ute – det är bra för både tankar och kondition. Det är dock viktigt att det inte blir ett stressmoment eller krav! Ibland är det skönt att bara sitta på mattan i gräset och andas eller gå en riktigt lugn promenad.

Vårruset 2018 Uppsala

I måndags sprang jag Vårruset i Uppsala – ett glatt gäng opretentiösa tjejer joggade runt 5 km. Eftersom jag bara några dagar innan känt mig låg mentalt var min första känsla på måndag morgon att inte springa men jag känner mig själv tillräckligt bra för att kunna lägga de tankarna åt sidan just i den stunden när jag känner mig pressad och stressad av andra saker. När jag lite senare satt mig ner för en stunds andning och meditation plockade jag fram de tankarna igen och då är det rätt läge att fatta ett beslut.

Jag tycker att det är viktigt att sätta en intention för sin träning – så förutom beslutet att behålla formen i sommar kanske också ägna lite tid att tänka igenom det pass man har framför sig just idag. Vad mår jag bäst av idag? Jag förde ett resonemang med mig själv gällande Vårruset där på mattan och kom fram till att det var precis det här jag behövde. Sagt och gjort – med fina vänner sprang jag runt och mådde fantastiskt både före, under och efter. Jag träffade en psykiatriker en gång som sa att om man kunde koka ner det som motion ger oss människor i en tablett så skulle  det rädda världen – och det tror jag på. Så tack för en fin runda alla tjejer – ser redan fram emot nästa omgång av Vårruset!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.