Louise Plyhm Ståhl
Yoga World
Mindfulness

Stressa ner innan semestern?

Nu är det en vecka kvar innan många av oss tar semester. – Det är alltid den mest hektiska veckan på året för mig! Kanske känner du likadant? Barnen är hemma på sommarlov, alla rutiner faller och det skall slutföras en massa saker innan vi kan koppla av. Vad gör jag? Såklart slår jag knut på mig själv och det slutar i ett kaos. I morse var jag tvungen att dra i bromsen, igen. Huvudet gick på högvarv, irritationen växte och hela min kropp skriker – TA HAND OM DIG! Jag la mig ner på mattan (inte yogamattan utan sovrumsmattan..!) och andades. Blundade och sorterade tankarna. En sak i taget. En dag i taget. Sakta skingrades molnen ovanför mig och jag kunde se klart igen. Efteråt satte jag mig ner med barnen och gjorde ett litet schema för oss och dagen. Vad som saknas i mitt liv när det blir så här, är pauser och rutiner. Jag behöver ladda om mellan aktiviteterna annars hänger jag helt enkelt inte med! Vi är duktiga på att fylla våra scheman med aktiviteter men det är lika viktigt att planera in pauserna för reflektion och återhämtning! Blotta tanken på att jag skulle ha en hel timme utan att veta vad jag skulle göra med den är hisnande just nu! Listan på måsten är för lång. Kanske är lösningen att ta de där stunderna i alla fall – för listan tar ju aldrig slut, eller hur? Det kan vara svårt att varva ner på semestern. Ofta tar det en vecka innan vi är där. Mitt tips är att planera in många pauser, speciellt i början. Meditera mer de första dagarna så kommer lugnet att infinna sig och allt sluta snurra. Kanske till och med den här hamstern kan komma ur sitt hjul och få en sådär härlig oplanerad timme…

Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.