Louise Plyhm Ståhl
Yoga World
Allmänt

Våga känna på din kropp

Våga känna på din kropp! Hur ofta gör du det? Att ta på sin egen kropp är ett fantastiskt sätt att bli medveten och vara i nuet och jag tycker själv att det ger mig jättemycket energi. Ibland tenderar vi att vara så mycket i huvudet att vi glömmer bort att känna in kroppen. Till och med när vi mediterar tenderar vi att ibland inte känna kroppen utan vara så fokuserade på vad som händer – eller inte händer, uppe i huvudet. Ibland gör den sig påmind men kanske mest när det gör ont någonstans eller något är fel i kroppen.

Idag vill jag utmana dig att ta och känna på din underbara kropp! Smek den och njut av det – du förtjänar det.

Kanske kan du börja med att smeka dig själv på underarmen eller halsen, – fundera på vart du är känslig och vilken typ av beröring du tycker bäst om. Känn efter hur det känns med handflatan, naglar eller lätta fingertoppar. Är det skönast om det är lätt eller med lite tyngd på? Testa också och se om du kan synkronisera det med din andning och försök sitta i två minuter med ögonen slutna. Vi är alla olika känsliga på olika platser på kroppen vid olika tillfällen – känn efter vart det känns bäst för dig just idag.

Jag älskar till exempel att fläta ihop en hand och en fot – gärna med lite olja eller fotkräm och och massera dem för att sedan massera hela fötterna. Du kan också testa med en fjäder, – blunda och låt den cirkulera runt ögonen och i ansiktet eller på andra ställen på din kropp. Notera vad som händer i kroppen, känns det skönt och avslappnande? Tycker du om det – gör det till en rutin. Ett fint sätt att visa respekt och kärlek till din kropp!

Dela gärna med dig av dina tankar om du vill!

Kram

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.