Louise Plyhm Ståhl
Yoga World
Yoga

Orienteringstips i vardagsdjungeln

Jag gissar att de flesta av oss är igång och jobbar igen..? Hur är det med stressen? Jag har gått hela denna veckan och tänkt  “I morgon, – då skall jag ta mig tid att yoga!” Men, nu är det ju fredag i morgon..? Skärpning 🙂 Stress gör att vi mår sämre och jag undrar; – hur lindrar vi stressen? När jag blir stressad känns det som jag bara trampar vatten. Man kommer liksom ingenstans och på samma gång växer klumpen i magen sig större och större. Jag blir betydligt mindre effektiv när jag är stressad, känner du igen dig också?

I vardagen finns inte den där Shalan i Indien vi drömmer om eller kanske inte ens en studio som du hinner gå till. Så är det för mig. Min man reser mycket, båda mina barn är små hemmagrisar och hunden måste ut. Dessutom driver jag ensam en webbshop som växer så det knakar. När jag besöker en yogastudio är det för en lyxstund för mig själv och ni hör ju – de kommer inte jätteofta, om jag har tur en gång i månaden.

Så vad gör vi då för att få till livet utan den hemska stressen i vardagen..? Hur motar vi den?

Här kommer lite förslag för hur du med enkla medel mår bättre i en stressig vardag. Välj en eller flera som passar dig!

  1. Börja dagen med ett glas vatten med citron i på morgonen och låt mobilen ligga på hyllan tills klockan slår 08.00 – det där med mobilen är svårare än man tror…
  2. Andas i två minuter. Sätt en timer. Får du inte vara i fred – sätt dig på toaletten och lås dörren eller gör det när du lämnat barnen och satt dig på bussen.
  3. Sätt en intension för dagen – stor eller liten, det viktiga är att du väljer en. Du kanske kan ta en kort promenad på lunchen fast du känner att du måste jobba eller boka in dig på något roligt i helgen – något som är bara för DIG. Men prioritera att göra en liten sak varje dag som är bara för dig.

Du är viktig och fantastisk – glöm inte att ge dig själv en klapp på axeln och bjud dig själv på lite gott då och då, det är du värd.

Nu går jag och gör 5 solhälsningar 🙂

Namasté!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.